Blog

Industriële binnendeur?

Je kunt er gewoon niet meer omheen dat een industriële binnendeur het helemaal is. Kies je voor een stoere deur met grote ramen of voor een design zonder glas? Wat je ook kiest, industriële deuren geven je interieur een totaal nieuwe look.

De balans maken met kleuren en
materialen

Een industrieel interieur is
iets wat veel mensen interessant vinden. Het is alleen belangrijk om de balans
te vinden met materialen en kleuren. Door te combineren met ruwe en fijne
materialen kun je deze sfeer goed creëren. Bijvoorbeeld een gladde vloer, met
een onbewerkte muur. De kleuren zwart, wit, bruin en grijs zijn terugkerende
elementen in een industrieel interieur. Deze kleuren vind je ook terug in de
materialen die vaak worden toegepast. Zoals hout, staal, leer en beton. 

Een nieuwe deur zorgt voor een nieuw
interieur

Je interieur aanpassen kost veel geld. Je moet dus opzoek gaan naar goedkopere oplossingen. Wil jij thuis ook een nieuwe sfeer creëren zonder te veel poespas? Zonder dat je een nieuwe bank, lamp, stoel of andere attributen moet aanschaffen. Dan is een industriële binnendeur een goed idee. Vaak zie je in woningen een standaard witte deur zonder enige uitstraling. De witte deur geeft weinig sfeer ten opzichte van een industriële deur. Een industriële deur heeft het allebei, uitstraling en sfeer. Deze relatief goedkope oplossing is een Eye catcher in je ruimte. Het geeft je ruimte gelijk een compleet nieuwe uitstraling. Met glas maak je de ruimte een stuk ruimer. Industriële deuren zijn opvallend en tijdloos. Maar vooral ook erg praktisch.

Een industriële binnendeur van staal of van hout kopen?

Veel mensen denken als ze industriële deuren zien vaak gelijk aan een deur van staal. Een industriële deur hoeft niet per se van staal te zijn. Er zijn voordelen van een stalen deur. Een deur van staal ziet er namelijk erg stoer uit. Het is zwaar dus je hebt ook de industriële beleving. Als je hier van houdt is het aan te bevelen. Er zijn ook een aantal nadelen van een stalen deur. Een stalen deur is vaak 4 keer zo duur dan een deur van andere materialen. Er is daarom een goed alternatief voor een industriële deur. Een stalen look deur. Dit is een industriële deur, maar dan van hout. De deur lijkt exact hetzelfde op een stalen deur.

Wat is MDF of HDF? Wat zijn de verschillen?

Een stalen look deur wordt vaak gemaakt van MDF (Medium Density Fibreboard) of HDF (High Density Fibreboard). HDF is een geperst board met een extra hoge dichtheid. Hierdoor is het materiaal zeer sterk en duurzaam. En omdat de dichtheid zo hoog is, lijkt de deur dus op echt staal. Het voornaamste voordeel van een industriële deur van HDF is dat het vele malen goedkoper is dan een deur van staal. HDF en staal zijn allebei stevig en duurzaam. Het is compact dus je hebt relatief weinig materiaal nodig om een stevige deur te krijgen. Waarom zou je dan niet kiezen voor een stalen look industriële binnendeur? Prijzen van staal look deuren beginnen bij 250 euro, deuren van echt staal gaan meestal over de 1000 euro.

Creëer ruimte in je ruimte met een
glazen deur

Omdat je zo weinig materiaal nodig hebt, is er een groot oppervlak over voor ramen of panelen. Daarom zijn veel industriële deuren voorzien van grote ramen. Als je een deur met glas hebt, dan geeft het een stoere uitstraling. Het geeft je ook een gevoel van ruimte en je kunt nog gewoon zien wat er zich in de ruimte achter de deur afspeelt. Er zijn veel verschillende soorten glas beschikbaar voor een industriële binnendeur. Er is blank glas. hier kun je doorheen kijken , waardoor je een extra dimensie creëert. Ook bestaat er mat glas. Dit is glas waar wel licht doorheen kan komen, maar je kan hier niet doorheen kijken. Getint glas kun je doorheen kijken, maar er wordt niet veel licht doorgelaten. Vaak zijn industriële deuren voorzien van blank gehard veiligheidsglas.

Koop je een draaideur of een
schuifdeur?

Je kunt kiezen voor een vaak gekozen draaideur. De meeste mensen gaan voor een draaideur, omdat het praktisch is. Deurtje open, deurtje dicht. Maar ook steeds vaker kiezen mensen voor een schuifdeur. Schuifdeuren zien er net even wat anders uit en zijn nóg praktischer dan een draaideur. Een draaideur waait nooit dicht en je kunt gemakkelijk ruimtes van elkaar scheiden. Laat je de schuifdeur openstaan? Dan blijven de ruimtes verbonden. Bijvoorbeeld tussen de living en de keuken. Het voornaamste voordeel van een schuifdeur is dat je veel ruimte behoudt, omdat de deur niet openslaat, maar langs je wand schuift. Ideaal dus op plekken waar niet veel ruimte is. Omdat daar een kast of een stoel staat. Een schuifdeur is dus een goede optie als je een kleine ruimte hebt.

De oplossing voor een goedkope
industriële look!

Wil jij thuis ook een industriële look voor niet al te veel geld? En heb je geen zin om je hele interieur over de kop te gooien? Kijk dan eens naar een steel look industriële deur. Een houten steel look deur is maar liefst vier maal goedkoper dan een stalen deur! En bedenk dat deze ook nog veel makkelijker te installeren is. Daarnaast zijn er talloze opties waar je uit kunt kiezen.